суроватъчен протеин добавка отзива

» » суроватъчен протеин добавка отзива

Какво е суроватъчен протеин? Какви са ползите от суроватъчен протеин?

суроватъчен протеин добавка отзиваМляко се прави от две протеини, казеин и суроватка. Суроватъчен протеин може да бъде отделена от казеин в млякото или формира като страничен продукт на производство на сирене.

Суроватъчен протеин се счита за пълен протеин и съдържа всичките 9 есенциални аминокиселини и ниско съдържание на лактоза съдържанието.

Медицински новини днес информация тази статия включва информация за състава на суроватъчен протеин, използването му в мускулна сграда, както и потенциалните ползи за здравето. Статията обяснява също така някои от страничните ефекти, свързани със суроватъчен протеин.

Проучване Публикувано в списанието клинични и разследващи Медицина1 установено, че суроватъчен протеин помага за намаляване на загуба на тегло сред ХИВ-позитивни пациенти.

Щракнете тук, за да купуват суроватъчен протеин допълнение

Състав и форми на суроватъчен протеин

Състав: Суроватъчен протеин е смес от следните неща:

Суроватъчен протеин млечен шейк.

 • Бета-lactoglobulin
 • Алфа-лакталбумин
 • Говежди серумен албумин
 • Immunoglobins

Има три основни типа на суроватъчен протеин: концентрат на суроватъчен протеин (WPC), суроватъчен протеин изолат (WPI) и суроватъчен протеин хидролизат (WPH):

 • Суроватъчен протеин концентрат – WPC съдържа ниски нива на мазнини и ниски нива на въглехидрати (лактоза).Процентното съдържание на протеин в WPC зависи от това колко концентриран е. Долния край концентрати са склонни да имат 30 % протеини и висок край до 90 %.
 • Суроватъчен протеин изолат – WPIs се обработват допълнително за премахване на всички мазнини и лактоза. WPI обикновено е най-малко 90 % протеин.
 • Суроватъчен протеин хидролизат – WPH се смята да бъде "предварително смилане" форма на суроватъчен протеин, тъй като вече е претърпял частична хидролиза – необходими за организма да поеме протеин процес.
 • WPH не изисква толкова храносмилането като другите две форми на суроватъчен протеин. В допълнение често се използва в медицински протеинови добавки и адаптирано мляко защото от нея е Подобрена смилаемост и намалява алерген потенциал.
Щракнете тук, за да купуват суроватъчен протеин допълнение

Мускулна сграда със суроватъчен протеин

Суроватъчен протеин хранителните добавки заедно с резистентност упражнение може да помогне за подобряване на синтеза на мускулния протеин и насърчаване на растежа на постно тъкан маса.

Едно проучване Публикувано в Международния вестник на Спорт храненето и упражнения метаболизъм до заключението, че “ суроватъчен протеин хранителните добавки по време на силова тренировка предлага някои полза в сравнение с резистентност обучение сам. ” в допълнение, “ мъже, които допълват със суроватъчен протеин е по-голяма относителна печалба в постно тъкан маса ”

Много по-добри печалби в сила са свързани със суроватка isolate добавки в сравнение с казеин.

Това е доказано в друго проучване, Публикувано в Международния вестник на спорта хранене и упражняване на метаболизма, което заключи, че в “ две групи от съчетаните, съпротива обучени мъже суроватъчен изолат предоставената значително по-големи печалби в силата, телесната маса и намаляване на мазнини mass3, в сравнение с допълване с казеин по време на интензивна 10-седмици обучение съпротива програма. ”

Щракнете тук, за да купуват суроватъчен протеин допълнение

Здравните ползи от суроватъчен протеин

Има много ползи, свързани с консумацията на суроватъчен протеин, и изследователите непрекъснато откриване на нови възможни терапевтични свойства.

Възможните ползи за здравето от консумират суроватъчен протеин включват:

 • Загуба на тегло – според едно проучване, Публикувано в хранене & метаболизма, хората, които взеха специализирани суроватка фракция (Prolibra ™, високо съдържание на левцин, биоактивни пептиди и мляко калций) "загубили значително повече телесни мазнини и показа по-голямо опазване на постно мускулите в сравнение на индивиди, консумиращи напитки контрол."4
 • Противоракови свойства – Promising резултати са публикувани в дневника противоракови изследвания за използването на суроватъчен протеин концентрат (WPC) и глутатион модулация в рак на treatment.5
 • Висок холестерол – според проучване, Публикувано в British Journal of Nutrition, "имаше значително намаляване на общия холестерол и LDL холестерол в седмица 12 в групата на суроватка в сравнение с казеин (група)".6
 • Астма – суроватъчен протеин може да подобри имунната реакция при деца с астма. Едно проучване, Публикувано в Международния вестник на храните науката и храненето, установено, че децата с астма, които се допълват със суроватка за един месец има подобрена цитокини response.7
 • Понижаване на кръвното налягане и намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания – изследване Публикувано в Международния млечни списанието установи, че напитки, които се допълват със суроватъчен протеин значително намалява кръвното налягане при пациенти с хипертония, риска от развитие на сърдечно заболяване или удар също е по-ниска.
Щракнете тук, за да купуват суроватъчен протеин допълнение

Странични ефекти на суроватъчен протеин

Някои хора, които са алергични към млякото може да бъде специално алергичен към суроватка. В умерени дози суроватъчен протеин обикновено не предизвиква никакви нежелани събития.

Въпреки това консумиращи силно високи дози може да предизвика:

 • Болки в стомаха
 • Крампи
 • Намален апетит
 • Гадене
 • Главоболие
 • Умора
Щракнете тук, за да купуват суроватъчен протеин допълнение

Как се произвежда суроватъчен протеин?

Когато млякото е останала и сгъстявам се определителен, тя в крайна сметка се превръща в 5 % разтвор на лактоза във вода, натоварен с минерали.

Този неизяден страничен продукт, наречен суроватка, съставлява 20 % от протеини в млякото, останалите 80 % се нарича казеин (извара в извара).

Течен суроватка е отделена от казеин и изпратен през филтри за премахване на всички не суроватка съставки. След това се пречиства в процес, наречен “ йонен обмен ”.

Последната стъпка е премахването на водата от суроватка като я превръща в прах в сушене кула.

Протеин на прах е готов да се опаковат и консумирани.

Щракнете тук, за да купуват суроватъчен протеин допълнение