Vassle Proteintillskott Recensioner

» » Vassle Proteintillskott Recensioner

Vad är vassleprotein? Vad är fördelarna med vassleprotein?

Vassle Proteintillskott RecensionerMjölk är gjord av två proteiner, kasein och vassle. Vassleprotein kan separeras från kasein i mjölk eller bildas som biprodukt vid osttillverkning.

Vassleprotein anses ett komplett protein och innehåller alla 9 essentiella aminosyror och har låg laktoshalt.

Medical News Today information artikeln innehåller information om sammansättningen av vassleprotein, dess användning i muskelbyggande och dess potentiella hälsofördelar. Artikeln förklarar också några av de biverkningar som förknippas med vassleprotein.

En studie publicerad i tidskriften klinisk och undersökande Medicine1 funnit att vassleprotein hjälper minska viktminskning bland HIV-positiva patienter.

Klicka här för att köpa Whey proteintillskott

Sammansättning och former av vassleprotein

Sammansättning: Vassleprotein är en blandning av följande:

Vassle protein milkshake.

 • Beta-lactoglobulin
 • Alpha mjölkalbumin
 • Bovint serumalbumin
 • Immunoglobins

Det finns tre primära typer av vassleprotein: vassleproteinkoncentrat (WPC), vassleproteinisolat (WPI) och vassle protein hydrolysat (WPH):

 • Vassleproteinkoncentrat – WPC innehåller låga halter av fett och låg nivå av kolhydrater (laktos).Andelen protein i WPC beror på hur koncentrerad det är. Lägre slutet koncentrat tenderar att ha 30% protein och högre slut upp till 90%.
 • Vassleproteinisolat – WPIs bearbetas vidare för att ta bort all fett och laktos. WPI är oftast minst 90% protein.
 • Vassle protein hydrolysat – WPH anses vara "predigested" form av vassleprotein som redan har genomgått partiell hydrolys – en process som är nödvändig för kroppen att absorbera protein.
 • WPH kräver inte lika mycket matsmältningen som de andra två formerna av vassleprotein. Dessutom, det används ofta i medicinska proteintillskott och modersmjölkersättning på grund av det har förbättrat smältbarhet och minskat allergen potential.
Klicka här för att köpa Whey proteintillskott

Muskelbyggande med vassleprotein

Vassle protein tillskott tillsammans med motstånd ansträngning kan hjälpa förbättra muskel proteinsyntesen och främja tillväxten av mager vävnad massa.

En studie publicerad i International Journal of Sport Nutrition och Metabolism Motion slutsatsen att “ vassle protein tillskott under styrketräning erbjuder vissa fördelar jämfört med motstånd utbildning ensam. ” dessutom “ män som kompletteras med vassleprotein hade en större relativ vinst i mager vävnad Mass ”

Mycket bättre vinster i styrka är associerade med vassle isolera tillskott jämfört med kasein.

Detta visades i en annan studie publicerad i International Journal of Sport Nutrition och motion Metabolism, som ingått i “ två grupper matchade, motstånd-utbildade män vassle isolera förutsatt betydligt större vinster i styrka, lean kroppsmassa och en minskning av fett mass3 jämfört med tillskott med kasein under en intensiv 10-veckors styrketräning programmet. ”

Klicka här för att köpa Whey proteintillskott

Hälsofördelar av vassleprotein

Det finns många fördelar som är förknippade med konsumtion av vassleprotein, och forskare är ständigt att hitta nya möjliga terapeutiska egenskaper.

De möjliga hälsofördelarna av att konsumera vassleprotein inkluderar:

 • Att förlora vikt – enligt en studie publicerad i Nutrition & Metabolism, människor som tog en specialiserad vassle bråkdel (Prolibra ™, hög i leucin, bioaktiva peptider och mjölk kalcium) "förlorat betydligt mer kroppsfett och visade en större bevarandet av muskelmassa jämfört med ämnen förbrukar den kontroll drycken."4
 • Anti-cancer egenskaper – lovande resultat publicerades i tidskriften Cancer Research för att använda vassleproteinkoncentrat (WPC) och glutation modulering i cancer treatment.5
 • Högt kolesterol – enligt en studie publicerad i The British Journal of Nutrition, "det fanns en betydande minskning i totalkolesterol och LDL-kolesterol vid vecka 12 i gruppen vassle jämfört med kasein (grupp)".6
 • Astma-vassleprotein kan förbättra immunförsvaret hos barn med astma. En studie publicerad i International Journal of Food Science and Nutrition, fann att barn med astma som kompletterades med vassle för en månad hade en förbättrad cytokin response.7
 • Sänka blodtrycket och minska risken för hjärt-kärlsjukdom – forskning publiceras i journalen International Dairy fann att drycker som kompletterades med vassleprotein avsevärt minskat blodtryck hos patienter med hypertoni, deras risk att utveckla hjärtsjukdom eller stroke var också lägre.
Klicka här för att köpa Whey proteintillskott

Biverkningar av vassleprotein

Vissa människor som är allergiska mot mjölk kan vara särskilt allergisk mot vassle. I måttliga doser orsakar vassleprotein inte allmänt negativa händelser.

Dock kan konsumera mycket höga doser orsaka:

 • Magsmärtor
 • Kramper
 • Minskad aptit
 • Illamående
 • Huvudvärk
 • Trötthet
Klicka här för att köpa Whey proteintillskott

Hur produceras vassleprotein?

När mjölken är kvar och koagulerar, förvandlas det så småningom till en 5% lösning av laktos i vatten, laddad med mineraler.

Denna överblivna biprodukt, kallas vassle, utgör 20% av protein i mjölk, de andra 80% kallas kasein (ostmassan i keso).

Flytande vassle är separerad från kaseinet och skickas via filter att ta bort alla icke-vassle ingredienser. Det är renas i en process som kallas “ ion exchange ”.

Det sista steget är att ta bort vattnet från vasslen genom att vrida det till ett pulver på en torkning tower.

Proteinpulvret är sedan redo att förpackas och konsumeras.

Klicka här för att köpa Whey proteintillskott